AgriMare Bio vant 1 million kroner

En liten børstemark, en genial idé og et gigantisk markedspotensial førte AgriMare Bio helt til topps i NÆRINGSTEFT-finalen. – Vi er 1 million kroner og hundrevis av erfaringer rikere, sier de lykkelige vinnerne.

I sin begrunnelse fremhever juryen at AgriMare Bio har tatt tak i to store miljøutfordringer innen den globale akvakulturnæringen, og gjort dette om til en forretningsidé. Selskapet skaper sirkulær økonomi ved å bidra til å løse et stort avfalls- og miljøproblem – samtidig som de øker tilgangen på bærekraftige marine ingredienser av høy kvalitet. Konseptet er knyttet til 9 av FNs 17 bærekraftsmål, og er en løsning med trippel bunnlinje; miljøløsning, matproduksjon og bærekraft.

Sparebanken Møre og ÅKP utlyste nyskapingsstipendet NÆRINGSTEFT hvor en stor del av søkerne hadde tilknytning til ÅKP. Stipendet er organisert som en kompetansereise der en fagjury først velger ut 50 kvalifiserte søkere som får følge et faglig program, for så å velge ut 10 semifinalister som konkurrerer om en bonuspremie, og deretter blir en vinner kåret under investorseminaret Børs og Bacalao i mars.

– Responsen på NÆRINGSTEFT har vært fantastisk bra. Det har gitt oss en klar bekreftelse på at vi har en kultur for skaperglede, kreativitet – og ikke minst teft i regionen vår. Sparebanken Møre ønsker å være både en pådriver og deltaker i denne kulturen, sier adm. direktør i Sparebanken Møre, Trond Lars Nydal.