NÆRINGSTEFT i Møre og Romsdal

NÆRINGSTEFT i Møre og Romsdal

I mars stakk gründerbedriften AgriMare Bio av med seieren i Sparebanken Møres første konkurranse om best næringsteft. I samarbeid med NTNU, ProtoMore, Vindel og ÅKP utlyste banken en million kroner i premie til enkeltpersoner, små og mellomstore bedrifter med den beste forretningsidéen for å skape arbeidsplasser og fremme utvikling i fylket.

50 kvalifiserte søkere ble plukket ut av i alt 200 søkere i første runde og invitert med på en kompetansereise med faglig påfyll, veiledning og deltagelse i et inkubatorprogram hvor næringsselskapene bidro med sin kompetanse på veien. Sunnmøre stilte sterkt i konkurransen, og sto igjen med tre finalister under bankens festkveld «Børs & Bacalao» hvor vinneren skulle kåres. Alliansen Seaweed og BagID måtte se seg slått på målstreken av tre kvinnelige gründerne i AgriMare Bio, og det på selveste kvinnedagen 8. mars.

Forretningsidéen til vinneren av en million kroner er utvikling av storskala oppdrett av børstemark for utnyttelse til foringrediens i en global akvakulturnæring. De to andre finalistene gikk heller ikke tomhendt hjem, som foruten mye heder og ære fikk to hundre tusen kroner hver til videre utvikling av sine forretningsidéer.

Alle de tre finalistene er fortsatt tilknyttet ÅKP som inkubatorbedrifter, og deltar i vårt Start-Up program med flere aktiviteter som skal bidra til en suksessrik markedslansering.

Ny runde av NÆRINGSTEFT startet opp i Fosnavåg i oktober med 100 deltakere. Antallet ble halvert før neste samling i Molde i november, og før jul vil antallet bli redusert til 10 semifinalister. Kompetansereisen munner ut i utarbeidelse av en forretningsplan og bedriftspresentasjoner som blir grunnlaget for utvelgelsen av de tre finalistene i februar. Finalen går av stabelen under neste års investorseminar «Børs & Bacalao» hvor både forretningsplan og plan for bruk av premie vurderes før ny vinner kåres. Vi ønsker alle lykke til på reisen!