Tar i bruk MIT-metodikk

Tar i bruk MIT-metodikk

Prestisjetunge MIT (Massachusetts Institute of Technology) kjører program for entreprenørskap over hele verden. I august ble det avholdt sommerskole i Kristiansand hvor deltakere fra hele landet fikk lære om hvordan de beste selskapene globalt arbeider med innovasjon og entreprenørskap. Mentorer fra ÅKP deltok på programmet for andre gang, og har innført metodikken i diverse workshops og program for vekst- og gründerbedrifter.

Metodikken «Disciplined Entrepreneurship – 24 Steps to a Successful Startup», er en anerkjent og mye anvendt metode som brukes av bedrifter verden over. Professor Bill Aulet som leder dette programmet er svært tydelig på at entreprenørskap er et håndverk som kan læres.

«Entreprenørskap er ikke noe du kan være en tilskuer til. Du må komme deg ut å gjøre det. Det er et håndverk», sier Bill Aulet, MIT Martin Trust Center.

Når ÅKP presenterer metodikken går man gjennom de 24 stegene i verktøykassen, samtidig blir det lagt stor vekt på teamarbeid. Ifølge Aulet viser forskning at de som lykkes er flinke på å spille hverandre gode. Et godt Team er på alle måter nøkkelen til suksess.